Bilprovningen har nu många aktörer.

Nu börjar antalet privata aktörer inom Bilprovning att öka. Regeringen beslöt att dela upp det egna bolaget i 3 delar men lyckades bara bli av med 1 del. Den övertogs av Opus ett företag som har sitt säte i Göteborg. Detta företag har även grenar inom besiktning framförallt i USA. Nu är de då ägare av 70 bilprovningsstationer i Sverige. På en extra bolagsstämma ska staten överlåta ca 60 stationer på de gamla ägarna som inte var statliga d.v.s. 48%. De består av olika branschaktörer med relativt små ägarandelar. Vill Ni ha en bild av hur många olika bolag som existerar nu i februari 2013 se denna länk.
Nu återstår det att se om vad denna privatisering får för utslag på pris, och inte minst likformighet i utövandet. Transportstyrelsen har ännu inte offentligt redovisat hur man ska följa upp verksamheten för att se att vi enskilda konsumenter ska kunna känna oss säkra på att allt går rätt till.

En reaktion på “Bilprovningen har nu många aktörer.

  1. Det är verkligen svårt att hitta priserna på en del sidor. Fordonsprovarna är dyrast med ett pris på 600 kr. Måste vara för de rika. Vad jag förstår finns de bara på en plats, Backa på Hisingen i Göteborg.

    I övrigt är det svårt att hitta priser på många sidor, en del har ingen prisuppgift! Här upptäckte jag att Gislaveds bilprovning övergår till Besikta den 18 mars. Den enda prisuppgiften är Bilprovningens. Stationen skall nog döpas om till Varglyan. De hade besök häromdagen av en stor best med ett hopp på 2.10 meter! Tur att man inte var ute då. Jag bor bara några hundra meter därifrån.

    Det jag saknar är en samlingssida där man kan se alla stationer, vem de tillhör, vilka tjänster de utför och vad det kostar. Idag är det ett sammelsurium.

    Jag ser på sidorna att det heter numera ”att besikta bilen”. Jag tycker bättre om ”att besiktiga bilen”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *