3 dagar i mellandagarna minskar trängselskatten i Göteborg trafiken!

Göteborgs trängselskatt

Miljöförvaltningen i Göteborg lämnar förvillande information för att uppnå egna politiska syften.. Onsdag den 2 januari var första dagen för trängselskatt i Göteborg, således mitt i mellandagarna då många är lediga. Tre dagar senare, lördag den 5 januari går man ut i Göteborgs Posten med uppgiften om att ”Prognoserna slår in – trafiken minskar”. Ett mer korkat uttalande är svår att finna med tanke på att endast tre vardagar passerat och att dessa ligger mitt i mellandagarna. Många har ledigt och de som kör, åker kanske inte sin normala väg. Ett sådant uttalande får komma först efter en längre utvärderingsperiod. Uttalandet nu skapar endast sämre förtroende för myndigheten.

Dumt uttalande av Trafikkontoret

I GP säger Anders Roth, miljöchef::

Trafiken på de smala och krokiga vägarna mellan Klareberg och Lillhagen, Gamla Böneredsvägen och Lerbäcksvägen, har ökat med 50 procent sedan trängselskatten infördes.

– Det är ungefär vad vi räknade med, säger Anders Roth, miljöchef på trafikkontoret. Men blir ökningen större måste vi överväga trafikdämpande åtgärder

Det kan vara sänkta hastighetsgränser, avsmalningar och vägbulor.

Göteborg vill bli av med bilarna helt

Av detta uttalande kan man inte annat än dra slutsatsen att man vill helst bli av med bilarna helt och hållet, och kanske är det så i en framtid i större städer, men först måste man skapa förutsättningar för en sådan vision.

Roths omedelbara tanke att göra det svårare och sannolikt trafikfarligare att åka på småvägar genom att införa avsmalningar och bulor kan inte vara den rätta vägen. Han bidrar endast till att förlöjliga myndigheten i folks ögon.

 

2 tankar på “3 dagar i mellandagarna minskar trängselskatten i Göteborg trafiken!”

  1. Är det någon ny mutskandal på gång mellan trafikkontoret och någon betongfirma eftersom trafikkontoret snart grävt hål och byggt flera pyramider i varenda gata. Detta måste kosta åtskilliga miljoner av våra skattepengar varje år!! Underhållet av fartguppen är så bristfällig att guppen orsakar punkteringar på däck och svåra ryggproblem för varubud, sophämtare, räddningspersonal och anläggningsarbetare som har sitt fordon som arbetsredskap. Varje inbromsning och gasning kostar miljön dubbla utsläpp. Vägverket vill bygga bort alla flaskhalsar för att få trafiken att flyta bättre. Stockholm och Malmö satsar massor av pengar på att bygga bättre vägar och gator för att minska utsläppen från fordonen. Stockholm har knappt en tredje del så många farthinder som Göteborg har ändå har Stockholm nästan dubbelt så många fordon registrerade än Göteborg. Vad vill de att man skall göra!? Folk kommer att beväpna sig för att ta sig fram till slut! Vad händer i Angered egentligen!? Här lägger man ner massor av skattepengar på att ta bort fyrfältsvägen som andra mindre städer än Göteborg bygger!! Man bygger bort mötesfri väg till mötesväg 2013. Vad är det för skämt!? Vad är det för inkompetenta människor som fattar dessa usla beslut?
    Såg att Volvo slutat göra sina reklamfilmer i Göteborg. Och det kan jag förstå!! Även filminstitut slutar att producera filmer i staden då ett kamera team ej kan färdas på gatorna i denna stad. Gupp på gupp på gupp på gupp. Nej dags att ta med sig företaget och flytta från Göteborg. Hoppas även Volvo överger Göteborg och blickar bortom Sveriges om inte värdens bilfientliga stad Göteborg. Det är bättre att skattepengarna från Volvo läggs på orter som kanske kan satsa och vara med i utveklingen på framtidens fordon i stället för att stjälpa Göteborgs eller Västsveriges största ekonomiska kassa ko.
    Systemet är så ruttet att endast ett företag premieras nämligen västtrafik med höjda biljettintäkter och högre omsättning. Men men!! politikerna i den styrelsen jobbar ju även på trafikkontoret!! Det är mutskandal om något! Ökade intäkter på västrafik leder till ökade löneintäkter för politikerna i kommunen!! Snacka om rutten kommun!! Fy f..n!!

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.